Okul öncesi Öğretmenleri Paylaşım Yeri

12 Temmuz 2011 Salı

Çocukta Oyun Gelişimi ve Oyuncağın Önemi

Çocukların, hayatla tanıştıkları ilk andan itibaren gelişimlerini etkileyen en önemli faktör, oyunlar ve oyuncaklardır. Oyun oynamak, çocuğun hayatı tanıması yolunda hiç kimseden öğrenemeyeceği konuları, kendi deneyimlerini oluşturarak öğrenmesini sağlar. Özgür Bilge Eğitim ve Danışmanlık Merkezi’nden Psikolog Serap Duygulu: “Oyun oynamak, öğrenilen bir eylemdir ve bu eylemin araçları da bilindiği gibi oyuncaklardır. Oyun, çocuğunuzun kendi dışındaki her şeyle iletişim kurmasının yolunu açtığından sosyal ve toplumsal olarak bir uyum gösterme işlevine sahiptir.” diyor ve oyunun, çocuğun çevresiyle iletişim kurmakta kullandığı bir dil ve anlatım biçimi olduğunu söylüyor.

Okul Öncesi Eğitimde Drama

Bu çalışmada, okul öncesi eğitimde dramanın önemi, uygulama aşamaları, okul öncesi eğitimin amaçları ve temel ilkeleri üzerinde durulmuştur. Okul öncesi eğitimin amaçları ve ilkeleri doğrultusunda, okul öncesi eğitimde drama etkinliklerini planlarken ve uygularken dikkat edilmesi gereken durumlar vurgulanmıştır. Bu dönem çocuklarına verilecek eğitim hakkında bilgisi olmayan kişilerin çocuklara yararından çok zararının olabileceği belirtilmiş ve ayrıca 60-72 aylık çocuklara yönelik örnek drama etkinliklerine yer verilmiştir.

25 Haziran 2011 Cumartesi

0-6 Yaş Dönem Gelişim Dönemleri

AHLAK GELİŞİM KURAMI
Kohlberg, ahlâkî gelişimi üç düzey ve her düzeyde ikişer dönem olmak üzere altı dönemden oluşan bir kuram önererek Piaget’nin görüşlerini genişletmiştir.

Dinlendirici Oyun Çeşitleri



                         

                                                   
                                                         Dinlendirici oyunlar

Çocuk Gelişimini Destekleyici Aktiviteler

Çocuğunuzun sağlıklı bir gelişim gösterdiğinin düşünülmesi için  dil-bilişsel, ince motor, kaba motor ve sosyal becerilerinin yaş gelişimine uygun bir özellik sergilemesi beklenir.

Çocuk gelişiminde anne baba tutumunun etkisi/2


İnsan yaşamında, doğumdan önce başlayan ve hayatın sonuna kadar etkisini sürdüren bir kurum olarak aile, fizyolojik olduğu kadar ekonomik, kültürel ve toplumsal yönleriyle de kişinin ruhsal gelişimini, davranışlarını biçimlendirip yönlendirir

Çocuk Gelişiminde Anne Baba Tutumunun Etkisi

Çocuk Gelişiminde Anne Baba Tutumunun Etkisi:
Anne-baba-çocuk ilişkisi, temelde anne ve babanın  tutumlarına bağlıdır.
Anne babanın tutum ve davranışlarını oluşturan nedenler incelendiğinde tüm tavır alışlarda  olduğu gibi, anne babaların çocuklarına takındıkları tavrın da bir öğrenme ürünü olduğu görülür